АМКУ: Об'єднання операторів Telenor і Altimo має привести до технологічного прогресу на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Об'єднання операторів Telenor і Altimo має привести до технологічного прогресу на ринку

Казна та Політика
268
Антимонопольний комітет України вважає, що об'єднання активів компаній Telenor ASA і Altimo Holdings & Investments Ltd в новому операторові мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd повинно привести до технологічного прогресу на ринку і надання споживачам сучасних високоякісних послуг. Таку позицію висловив виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба АМКУ.
Мельниченко повідомив, що за результатами тримісячного дослідження із цього приводу комітет встановив, що дана концентрація не призводить до монополізації товарних ринків України. "Приймаючи рішення з приводу даної концентрації, Антимонопольний комітет провів всебічне дослідження, керуючись українським антиконкурентним законодавством і європейським досвідом розгляду подібних справ у сфері телекомунікацій. Причому, це дослідження дозволило виявити низку неврегульованих законодавством питань розподілу радіочастотного ресурсу, пропозиції з яких комітет вніс до Кабінету міністрів України", - зазначив Мельниченко.
Як повідомлялося, уряду запропоновано створити спільну робочу групу за участю АМКУ, Національної комісії регулювання зв'язку, Мінтрансзв'язку, профільних асоціацій і операторів ринку телекомунікацій, метою якої повинна стати розробка необхідних змін до закону України "Про радіочастотний ресурс України", що зробить неможливою концентрацію ресурсу в одних руках і захистить ринок від обмеження конкуренції.
Нагадаємо, АМКУ надав дозвіл компанії Telenor ASA (р. Форнебу, Норвегія) і компанії Altimo Holdings & Investments Ltd (р. Тортола, Британські Віргінські Острови) на придбання контролю над ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Эм." (м. Київ) і компанією "Вимпел-комунікаціями" (м. Москва, РФ) 9 березня 2010 р. Вся інформація відносно деталей цієї концентрації зарактеризується заявниками як конфіденційна.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас