На Харківщині голова суду отримав 5 років за хабар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Харківщині голова суду отримав 5 років за хабар

Кримінал
435
Голова одного з райсудів Харківської області засуджений до 5 років позбавлення волі за отримання хабара. Про це повідомляє сьогодні прес-служба Служби безпеки України.
Кримінальну справу відносно 55-річного голови одного з районних судів Харківської області було порушено за матеріалами СБУ на початку червня 2007 р. Суддя вимагав у місцевої мешканки 1 тисячв доларів за призначення її синові покарання, не пов'язаного з позбавленням волі. Співробітники СБУ затримали суддю "на гарячому" в його службовому кабінеті при отриманні ним грошей від матері підсудного.
Присудом апеляційного суду Полтавської області, який розглядав кримінальну справу відносно харківського судді як суд першої інстанції, суддя визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (отримання хабара службовою особою, що займає відповідальне становище) і засуджений до 5 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна, що належить йому. Суд застосував до судді додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки.
Верховний суд України залишив вказаний вирок без змін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас