Митний союз може повернути РФ небажаний імпорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митний союз може повернути РФ небажаний імпорт

Казна та Політика
430
Зі створенням Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану до РФ можуть повернутися товари, раніше заборонені до ввезення рішенням Росспоживнагляду, наприклад, "ніжки Буша", "Боржомі" і грузинське вино, повідомляє "Комерсант".
На даний момент грузинське вино і курка із США відповідає білоруським і казахстанським санітарним вимогам, тому заборона на обіг того або іншого імпортного товару на території Москви доведеться погоджувати з Астаною і Мінськом.
В той же час Мінпромторгівлі пообіцяв, що в російської влади залишаться механізми для заборони імпорту, що не відповідає ветеринарним і фітосанітарним нормам. Функція моніторингу за ввезенням даної категорії товарів Росспоживнагляд передасть Мінздорову.
В минулому році члени Митного союзу прийняли рішення про створення трибічної комісії для приведення до єдиного знаменника ветеринарних і фітосанітарних положень, що діяли. При цьому, як очікується, уніфікація законодавства проходить за європейським зразком - в даний час у всіх країнах ЄС діють спільні ветеринарно-санітарні норми.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас