У Харкові Табачник топтав підручник української мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові Табачник топтав підручник української мови

14462
У Харкові декілька десятків студентів сьогодні зібралися на площі Свободи з вимогою звільнити міністра освіти і науки Дмитра Табачника, повідомляє "Радіо Свобода".
Студенти влаштували флеш-моб, під час якого його головний герой - міністр освіти - брав гроші за дипломи, переписував підручник з історії України і топтав книжку з української мови.
Студенти заявили, що хоч сьогодні готові їхати до столиці і оголошувати голодування. Замість цього керівники вузів, за словами учасників акції, відмовляють їх від цього і погрожують відрахуванням.
"Студентів у вузах зараз тримають, і говорять: хлопці краще не виходите, якщо ви хочете вчитися. Є студенти, які до певної міри намагаються вже "підлизуватися" до своїх ректорів. Студентська самоврядність вчора заявила, що воно підтримує пана Табачника, хоча ще рік тому вони говорили, що ЗНО - це ідеал всієї освіти. Сьогодні вони вже змінили свою думку", - заявив учасник акції Іван Омелян.
Нагадаємо, раніше Рада ректорів харківських вузів написала звернення до президента, прем'єра і голови Верховної ради, в якому виразила підтримку міністрові освіти.
Сам Дмитро Табачник напередодні в ефірі одного з телеканалів заявив, що не подасть у відставку, навіть якщо студенти оголосять голодування.
Ректори провідних українських вищих учбових закладів, діячі науки, освіти і культури підтримують призначення Дмитра Табачника на посаду міністра освіти і науки і вважають пропагандистську кампанію проти його діяльності на цій посаді спекуляцією "певних політичних сил".
17 березня у Львові понад 5 тисяч осіб зібралися під стінами обласної ради на мітинг протесту проти призначення на посаду міністра освіти і науки Дмитра Табачника.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас