Клюєв - за передачу ГТС в концесію газотранспортному консорціуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв - за передачу ГТС в концесію газотранспортному консорціуму

Енергетика
422
Перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв виступає за передачу газотранспортної системи в концесію газотранспортному консорціуму, власниками якого виступлять Україна, Росія і Європейський Союз. Про це він повідомив в інтерв'ю журнал "Профіль".
"Це має бути тристоронній проект. Створюється він українською стороною, Росією - постачальником газу і ЄС - споживачем. Окремо потрібно прийняти закон про передачу в концесію ГТС, а після цього передати її газотранспортному консорціуму. Ніхто не зазіхає на трубу, все залишається в держвласності", - сказав Клюєв.
Він підкреслив, що реалізація цього проекту допоможе залучити інвестиційні ресурси для модернізації ГТС і зберегти об'єми транзиту газу через територію України.
Клюєв також повідомив, що уряд добиватиметься перегляду газових контрактів між Україною і Росією.
Як повідомлялося, на початку березня Президент Віктор Янукович повідомив, що Україна має намір добиватися доступу до газових родовищ в Росії при створенні газотранспортного консорціуму.
В 2002 році Україна і Росія домовилися створити міжнародний газовий консорціум, в січні 2003 року "Нафтогаз України" і російський "Газпром" зареєстрували консорціум як юридичну особу з часткою кожної з компаній по 50%.
В травні 2004 року "Нафтогаз України", "Газпром" і Ruhrgas AG (Німеччина) домовилися про умови участі німецької сторони в консорціумі.
Газотранспортний консорціум створений у форматі, який передбачає будівництво газопроводу "Богородчани-Ужгород", а також залучення міні-газопроводів "Торжок-Долина" і "Івацевичі-Долина", які зараз простоюють.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас