ЗМІ: ЄБРР буде досліджувати трудову міграцію з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: ЄБРР буде досліджувати трудову міграцію з України

466
Європейський банк реконструкції і розвитку починає дослідницький проект з вивчення аспектів української трудової міграції в країни ЄС, аби визначити її вплив на українську економіку.
Як повідомляє "Німецька хвиля" в п'ятницю, проект "Наслідки міграції для України" ініціював уряд Чехії, де останніми роками був великий приплив трудових мігрантів з України. ЄБРР підтримав нетиповий для себе некомерційний проект тому, що масштабна міграція з України відчувається і в багатьох інших країнах Європейського Союзу.
Як пояснив радник ЄБРР по зв'язках з Україною Антон Усов, "в даний момент ми говоримо лише про одне конкретне дослідження - міграцію робочої сили між Україною і Чехією, які є країнами діяльності ЄБРР. Окрім фінансування комерційних проектів, банк також розглядає різні макроекономічні, соціальні й політичні показники, що відображають інвестиційний клімат і загальну картину економіки країн".
А.Усов заявив, що для проведення дослідження ЄБРР зараз визначає дослідника статистичних даних. Дослідження мають стартувати в квітні поточного року.
В зв'язку зі світовою економічною кризою і зростанням безробіття збільшується тиск на робочі місця українців у країнах, де вони працюють. В той же час, спад виробництва в Україні ускладнює працевлаштування при поверненні мігрантів додому. Як повідомляє "Німецька хвиля", ЄБРР вивчить наслідки цього як для української економіки в цілому, так і для окремих мігрантів і, як наслідок, зробить корективи політики на ринках праці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас