Фінансові регулятори США за три докризові роки виплатили 19 млн дол. преміальних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові регулятори США за три докризові роки виплатили 19 млн дол. преміальних

180
Основні наглядово-регулятивні органи США, які займаються наведенням ладу у фінансовому секторі, протягом трьох років перед глобальною кредитною кризою виплатили своїм співробітникам не менше 19 млн дол., повідомляє РБК daily з посиланням на Associated Press.
Суттєві надбавки до зарплат змогли отримати працівники Федеральної корпорації зі страхуванню вкладів, Управління по нагляду за ощадними установами і Головного контрольно-фінансового управління. Американські банки виявилися не єдиними щедрими платниками бонусів в докризові часи. У 2003-2006 рр. держава також достатньо активно заохочувала роботу своїх співробітників.
Виплата бонусів чиновникам відбувається трохи не так, як у банках, зазначають аналітики. Тут часто немає якоїсь поставленої мети або завдання, до котрого прив'язаний розмір преміальних, а обсяг бонусів для кожного співробітника залежить від його персональних якостей, а також нововведень і удосконалень, які він зміг привнести в роботу. Премія в таких випадках не так вже і висока, але деколи вона може досягати до чверті річної зарплати чиновника.
Примітно, що приблизно половина з вищеназваних коштів, майже 8,5 млн дол., дісталася фінансовим аудиторам, чиновникам, що працюють з внутрішньою банківською документацією. Саме ці люди повинні першими бити на спалах у разі щонайменших побоювань з приводу фінансового стану "підопічних". Проте перевіряючі не помітили наближення кризи. А розслідування причин банкрутств близько 200 американських банків показало, що в більшості випадків чиновники не зробили все від них залежне.
Не дивлячись на те, що велика частина подібного роду інформації має закритий характер, в пресу все ж таки просочилися низка коментарів чиновників стосовно виконаної їх колегами роботи. "Управління з нагляду за ощадними установами не відреагувало вчасно і належною мірою на цілу низку індикаторів", що повторюються, - йдеться в доповіді головного інспектора Міністерства фінансів США з приводу банкрутства NetBank, активи якого оцінювалися у 2,5 млрд дол. (це одне з перших великих банкрутств у фінансовому секторі).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас