Прем'єр Греції заявляє про готовність впоратися з кризою без зовнішньої фіндопомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Греції заявляє про готовність впоратися з кризою без зовнішньої фіндопомоги

337
Греція має намір узяти на себе всю відповідальність за бюджетну кризу і не розраховує на зовнішню фінансову допомогу, заявив у четвер в Брюсселі прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу.
"Ми не просимо допомоги, як хотіли б деякі країни, ми не просимо грошей ні у німців, ні у французів, ні у італійців", - заявив глава грецького уряду.
За його словами, єдине, що потрібне Греції, це політична підтримка крутих заходів економії, які були схвалені урядом минулого тижня. Г.Папандреу назвав ці заходи найжорсткішими в новітній історії Греції.
Ці заходи дозволять зменшити дефіцит бюджету країни ще на 4,8 млрд євро, окрім оголошених раніше скорочень.
Підвищити доходи бюджету передбачається за рахунок другого за цей рік підйому акцизів на тютюнові вироби і алкогольну продукцію, а також податку з продажів.
Крім цього, кабінет міністрів прийняв рішення скоротити на 30% додаткових грошових виплат, що отримуються держслужбовцями до свят, заморозити пенсійні виплати, а також підвищити податок на додану вартість до 21% з 19%.
Дефіцит бюджету Греції досяг в 2009 році 12,7% ВВП. Владі країни належить позичити в 2010 році 55 млрд євро для рефінансування боргу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас