FATF: Україна і Азербайджан потрапили до "чорного списку" фінансових розвідок світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FATF: Україна і Азербайджан потрапили до "чорного списку" фінансових розвідок світу

Кримінал
4888
Азербайджан і Україна включені Міжнародною організацією по боротьбі з фінансовими зловживаннями (Financial Action Task Force on Money Laundering - FATF) до нового "чорного списку" країн, що мають недоліки в боротьбі з відмиванням злочинних доходів і фінансуванням тероризму, повідомляє ІТАР-ТАРС.
FATF - організація, яка об'єднує 35 провідних фінансових розвідок світу. За її заявою, складання нових списків - це відповідь на заклик "великої двадцятки" провідних світових держав підсилити боротьбу з відмиванням злочинних доходів (ВЗД) і фінансуванням тероризму (ФТ) і публічно перелічити так звані "юрисдикції підвищеного ризику". Списки планується поповнювати у міру оцінки фахівцями ситуації в тих країнах, які досі не потрапляли до їхнього поля зору.
Згідно з документами організації, в Азербайджані "є прогрес", але зберігається і низка недоліків, які в Баку погодилися усунути. Так, необхідно "належним чином поставити поза законом" ВЗД і ФТ, усунути "лазівки" в законах, що заважають ефективному митному контролю, створити режим виявлення і замороження терористичних активів і, врешті, створити власну ефективну фінансову розвідку.
Схожа оцінка дається і Україні. FATF рекомендує криміналізувати ВЗД і ФТ, "підвищити фінансову транспарентність", запровадити дієвий правовий режим для виявлення і замороження терористичних активів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас