Учасники фондового ринку вказують на зростання акцій "Укртелекому" й енергокомпаній після заяви Тігіпко про можливу їхню приватизацію в 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники фондового ринку вказують на зростання акцій "Укртелекому" й енергокомпаній після заяви Тігіпко про можливу їхню приватизацію в 2010

Фондовий ринок
960
Учасники фондового ринку вказують на зростання акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" більш ніж на 15% й акцій компаній енергетичного сектору в середу, 18 березня, після заяви віце-прем'єра Сергія Тігіпко про можливу приватизацію цих компаній в 2010 році.
"Сьогодні вранці одна акція "Укртелекому" коштувала 56 копійок, а на кінець дня - 65 копійок. Для порівняння: 1 лютого одна акція компанії коштувала 45 копійок... Фактор можливої приватизації дає сподівання на те, що підприємство надалі буде працювати краще", - сказав начальник відділу інвестиційного консалтингу компанії "Альтана Капітал" Андрій Тарасенко.
Він також вказав на зростання акцій енергокомпаній після заяви Тігіпка про можливість їхньої приватизації.
Зі слів президента інвестиційних фондів компанії з управління активами "Амадеус" (Київ) Михайла Ройка, акції "Укртелекому" на "Українській біржі" за день зросли більш ніж на 15%.
"При цьому максимальною була ціна протягом дня - 67,5 коп. Заява (Тігіпко) про те, що "Укртелекому" пора знайти власника, так вплинула (на ціну акцій компанії)", - сказав він. Ройко також висловив задоволення зростанням цін на акції компаній енергосектору після заяви Тігіпко.
"Енергосектор теж зріс дуже добре. Акції "Центренерго" зросли на 4,26%, "Дніпроенерго" - 5,26%, "Донбасенерго" - 4,21%. Тігіпко сказав - народ відгукнувся", - зазначив Ройко. Аналітик компанії Concorde Capital Андрій Герус підтвердив зростання акцій "Укртелекому" на 15% і паперів енергогенерувальних компаній на 4-5% після заяви віце-прем'єра.
"Укртелеком" зріс на 15%, акції енергогенерувальних компаній - на 4-5%... Думаю, зростання пов'язано із заявою Тігіпка, тому що ніяких інших новин (про дані компанії) сьогодні не було й, крім того, акції зросли на досить великих обсягах торгів", - сказав він.
Обсяг торгів акціями "Укртелекому" 18 березня, зі слів Геруса, був досить значним і становив більше 7 млн. гривень. Як повідомляло агентство, 18 березня під час Шостої щорічної інвестиційної конференції, організованої компанією "Драгон капітал" Тігіпко заявив про можливу приватизацію "Укртелекому" і компаній енергосектору в 2010 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас