Інвестори "Еліта-центру" оскаржили вирок суду обвинувачуваному в справі "Еліта-центру" Терентьєву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори "Еліта-центру" оскаржили вирок суду обвинувачуваному в справі "Еліта-центру" Терентьєву

Нерухомість
520
Частина інвесторів, які постраждали в афері групи будівельних компаній "Еліта-центр", оскаржили в Апеляційному суді Києва рішення Подільського райсуду від 9 березня, яким один з обвинувачуваних у справі "Еліта-центру" Андрій Терентьєв був засуджений до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна за службове недбальство при зборі коштів із громадян під виглядом інвестування в будівництво житла.
Про це сказано в повідомленні адвоката інвесторів Василя Жовновського, текст якого мають Українські Новини.
"Мною 17 березня 2010 року через канцелярію Подільського районного суду подана апеляція на вирок Подільського районного суду м. Києва від 09.03.2010 року", - сказано в повідомленні.
В апеляції адвокат просить суд скасувати вирок, направити справу на дорозслідування й об'єднати його з іншими справами, які стосуються "Еліта-центру".
Адвокат також просить суд доручити органам досудового слідства притягти до кримінальної відповідальності інших посадових осіб компаній "Еліта-центр" і Київської міської державної адміністрації.
Крім того, апеляція припускає вживання заходів для забезпечення цивільних позовів шляхом арешту майна, земельних ділянок і банківських рахунків всіх співучасників афери.
До об'єднаної кримінальної справи адвокат пропонує залучити як цивільних співвідповідачів всі 8 компаній, що входять до "Еліта-центру".
Жовновський також закликав всіх інвесторів подавати аналогічні апеляційні скарги в суд від свого імені.
Як повідомляло агентство, прокуратура Києва має намір оскаржити вирок Подільського райсуду Терентьєву.
Прокуратура наполягає, що Терентьєв повинен бути засуджений на 11 років з конфіскацією майна й позбавленням права займати керівні посади протягом 3 років за те, що в складі злочинної організації заволодів грішми вкладників, зробивши при цьому службову підробку й легалізацію доходів, отриманих злочинним шляхом.
У результаті афери групи "Еліта-центр", розкритої в 2006 році, постраждали понад 1,5 тис. вкладників будівництва житла.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас