В Думі запропонували РФ, Україна та Білорусі об'єднатись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Думі запропонували РФ, Україна та Білорусі об'єднатись

13417
Голова комітету Держдуми РФ з економічної політики і підприємництва Євген Федоров заявив про те, що вже через півроку може бути опублікована програма створення об'єднаної держави, до якої увійдуть Росія, Україна і Білорусь. Про це повідомляє "Російська служба новин".
Федоров розповів, що на сьогодні "просто обговорюється ідея, конкретного плану поки немає". Ідея створення союзної держави, на думку Федорова, "безпосередньо виходить з економічної доцільності". "Для того, щоб громадянам Росії, України і Білорусі жилося краще, ніж в будь-якій іншій державі Європи, нам необхідно запустити ці прискорювачі економічних процесів", - заявив депутат.
Федоров також висловив думку, що столиця об'єднаної держави має бути в Києві. Депутат пояснив це бажанням "українських колег". "Заради досягнення соціальних і економічних показників, поліпшення життя громадян Росії, цілком можна мати столицю на території України. Жодних проблем тут немає", - заявив Федоров.
В свою чергу, прес-секретар держсекретаря Союзної держави Росії і Білорусі Іван Макушок заявив, що вважає ідею Федорова доцільною. На його думку, для створення нової об'єднаної держави цілком можна використовувати напрацювання російсько-білоруської співдружності, що існує вже понад 10 років.
Крім союзу Росії і Білорусі, ще одним міждержавним об'єднанням на пострадянському просторі є Митний союз у складі Росії, Білорусі і Казахстану, створений 1 січня 2010 року. У Інституті народногосподарського прогнозування РАН зиск від союзу оцінили в 400 мільярдів доларів. Раніше Україна в особі адміністрації екс-президента Віктора Ющенка відмовилась від вступу до Митного союзу. Тим часом бажання приєднатися до нього висловив Киргизстан, проте перешкодою до здійснення цих планів стала його участь в СОТ.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас