БЮТ: Черновецький продав приміщення метро Хрещатик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ: Черновецький продав приміщення метро Хрещатик

Нерухомість
576
Співробітників столичного метрополітену попросили звільнити робочі місця в будівлі за адресою вул. Хрещатик, 19, де функціонує Будинок зв'язку метрополітену, аргументуючи це тим, що приміщення більше не належить комунальному підприємству Київський метрополітен
Як повідомили в прес-службі депутатської фракції Блок Юлії Тимошенко в Київській міській раді, про це депутатам повідомили співробітники метро.
У БЮТ відзначають, що до Будинку зв'язку метрополітену підведені всі лінії зв'язку і управління метрополітеном.
“Якщо працівників метрополітену попросили звільнити приміщення, це означає, що, найімовірніше, воно вже продане. Проте приватизація приміщень комунального підприємства “Київський метрополітен” незаконна”, - заявив заступник голови постійної комісії Київради з питань власності, депутат з фракції БЮТ Денис Москаль.
Він зазначив, що об'єкти, які мають загальнодержавне значення і забезпечують життєдіяльність держави в цілому, зокрема метрополітен, не підлягають приватизації відповідно до Закону України Про приватизацію державного майна. А приміщення за адресою вул. Хрещатик, 19 є невід'ємною частиною КП Київський метрополітен.
При цьому Москаль нагадав про рішення Київради від 30 вересня 2008 року Про ситуацію у транспортній галузі міста Києва, яким прямо забороняється приватизація комунального підприємства Київською метрополітен.
Він також нагадав, що всупереч вимогам законодавства в 2007 році команда мера включила об'єкти столичного метрополітену до Переліку об'єктів комунальної власності, які підлягають приватизації. Прокуратура Києва оскаржила це рішення, “проте силами більшості Черновецького-Януковича” 2 квітня 2009 року протест прокуратури був відхилений, а приміщення КП Київського метрополітену залишилося в списку на приватизацію.
За інформацією Москаля, тоді в ситуацію особисто втрутилася прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, яка дала доручення міському голові Леоніду Черновецькому розібратися з незаконною приватизацією стратегічного об'єкту.
“Як відомо, ні прокуратура, ні Кабінет міністрів київській владі не указ”, - додав Москаль.
Як повідомлялося, раніше фракція БЮТ в Київраді заявила, що київська влада виставила на аукціон комунальні будівлі, в яких знаходяться іноземні посольства і консульства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас