Китай проводить стрес-тести для оцінки наслідків зміцнення юаню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай проводить стрес-тести для оцінки наслідків зміцнення юаню

Валюта
456
Китай проводить стрес-тести для оцінки впливу можливого зміцнення юаня на місцеві компанії. Цей крок може означати, що уряд готується до зміни своєї валютної політики, не дивлячись на одночасне заперечення всієї критики з цього питання з боку Заходу.
Китайська рада зі сприяння міжнародній торгівлі проводить випробування можливих змін курсу юаня на 1 тис. компаніях в 12 галузях промисловості, заявив заступник голови ради Чжан Вей на прес-конференції в Пекіні. Він відзначив при цьому, що політикам слід дати експортерам більше часу, аби відновитись від глобальної рецесії. Форвардні контракти на юань з терміном 12 місяців піднялися в ціні на 0,1% до 6,6642 юаня за американський долар.
За словами Вея, експортери в трудомістких секторах, таких як виробництво одягу і меблів, працюють з невеликою маржею - близько 3%. "Якщо курс національної валюти виросте, ці компанії зіткнуться з безпосереднім ризиком банкрутства, оскільки їх рентабельність і без того дуже невелика. Отже, для таких компаній наслідки будуть катастрофічними", - зазначив чиновник.
Стрес-тести проходять через три місяці опісля після зустрічі президента США Барака Обами з лідером КНР Ху Цзіньтао, на якій глава Білого дому наполегливо пропонував Пекіну відмовитися від заниженого курсу юаня відносно долара.
Деякі представники влади КНР, у тому числі міністерства торгівлі і промисловості країни, в лютому провели подібні стрес-тести серед експортерів. Урядове джерело, ознайомившись з роботою прибережних експортних центрів Китаю, сказало, що сумнівається в тому, що негативні сторони зміцнення юаня будуть компенсовані перевагами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас