Ралі євро різко обірвалось через занепокоєння відносно Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ралі євро різко обірвалось через занепокоєння відносно Греції

Валюта
1884
Відновлення курсу євро до долара різко обірвалось, оскільки Німеччина не квапиться фінансувати порятунок Греції, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на аналітиків банку BNP Paribas SA.
"Схоже, що протиріччя між Грецією і Німеччиною набагато глибші, і Греція, схоже, набагато ближче до того, аби просити грошей в МВФ, ніж передбачалося раніше, - говориться в доповіді аналітиків BNP на чолі з Хансом-Гюнтером Редекером. - Тому недавній оптимізм відносно євро різко зійшов нанівець".
За словами експертів, в Греції залишається все менше часу, оскільки в квітні настає термін погашення значного обсягу зовнішнього боргу.
Як пише The Wall Street Journal, в четвер один з високопоставлених грецьких чиновників, що побажав залишитися ненезваним, заявив, що Греція, швидше за все, попросить фінансової допомоги в МВФ в пасхальні вихідні - в період з 2 по 4 квітня, якщо доти Євросоюз не оприлюднить деталізований і адекватний план підтримки.
Уряд Греції розчарований тим, що черговий раунд переговорів у вищих ешелонах влади ЄС не дав конкретних результатів, і чекає саміту ЄС наступного тижня без особливого оптимізму, говорить джерело WSJ.
"Ми все ще хочемо знайти рішення в рамках Європейського Союзу, але шанси невеликі. Якщо не буде чіткої програми підтримки на саміті ЄС 25 березня, нам доведеться вирішити, куди звернутися далі. Розглядається ціла низка сценаріїв, але найбільш вірогідний з них - звернення до МВФ", - сказав чиновник.
В середу представник канцлера Німеччини Ангели Меркель сказав, що якщо Греції потрібна допомога, країна може звернутися до Міжнародного валютного фонду.
Курс євро знизився в четвер до $1,3687 з $1,3738 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас