Кияни п'ють воду із Десни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни п'ють воду із Десни

259
Для забезпечення киян якісною питною водою була запущена в роботу плавуча насосна станція "Роса-300", яка перекачуватиме воду з р. Десна, де вона чистіша, на Дніпровську водозабірну станцію. Про це говориться в повідомленні прес-служби Київської міської державної адміністрації із посиланням на начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Віталія Пшеничного.
"Щоб підтримувати якість води на належному рівні, у вівторок увечері оперативно була запущена в роботу плавуча насосна станція "Роса-300", яка перекачує воду з Десни на Дніпровську водозабірну станцію. Таким чином, ми беремо 80% води з Десни, де вона чистіша, і лише 20% - з Дніпра. Після чого вода приводиться до норм відповідного Держстандарту і подається киянам", - повідомив В.Пшеничний.
Він запевнив, що сьогодні якість питної води в столиці відповідає всім державним санітарним вимогам.
Як повідомлялося, раніше перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, коментуючи загрозу погіршення якості питної води в міському водопроводі у зв'язку із заходами щодо підготовки до нинішнього паводку, і зокрема, із спуском значної кількості води в Київському водосховищі, зазначив: "Якість води в Дніпрі - це питання державного масштабу. Основні рішення з нього повинні прийматися Держводгоспом і рибною інспекцією. Проте ми теж приєдналися до вирішення цього питання. Я вже доручив Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій розглянути всі можливі варіанти попередження проблеми ”.
Як зазначив А.Голубченко, у разі потреби міська служба готова залучити до роботи плавучу насосну станцію "Роса-300", за допомогою якої можна перекачати воду з Десни на Дніпровську водозабірну станцію.
"Адже при поганій якості води в Київському водосховищі вода береться саме з Десни. Тому кияни можуть не хвилюватися за якість питної води", - сказав А.Голубченко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас