Європа, перебіг торгів: Індекси відіграли значну частину вранішніх втрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європа, перебіг торгів: Індекси відіграли значну частину вранішніх втрат

Фондовий ринок
142
Перша половина сьогоднішньої сесії пройшла при пониженні провідних європейських індексів. Проте ближче до обіду ситуація стабілізувалася і індекси практично відіграли вранішнє зниження. Англійський і німецький індекси FTSE 100 і DAX 30 торгувалися з пониженням всього на 0,04% і 0,08% відповідно, французький CAC 40 втрачав 0,29% своїй вартості.
Більшість цінних паперів, що входять до складу регіональних індексів, демонструє змішану динаміку. З "індексних" акцій Лондонської біржі гірші результати спостерігаються в акціях банків. Сьогодні не лише аналітики Citigroup знизили рейтинг світового фінансового сектора до "нейтрального" з "вище за ринок", але і аналітики FBR понизили до "нарівні з ринком" рекомендації по паперах HSBC. Як наслідок, до середини дня капіталізація Barclays зменшилася на 1,35%, HSBC - на 1,21%, Lloyds - на 1,88%, Royal Bank of Scotland - на 2,53%.
В свою чергу, гірші результати серед паперів, що входять до складу індексу DAX 30 Франкфуртської біржі спостерігалися в акціях хімічного концерну Bayer AG, що подешевшали на 1,31%. Навпаки, лідерами сьогоднішнього зростання стали акції виробника спортивного одягу Adidas AG, що подорожчали на 2,94%, авіаперевізника Deutsche Lufthansa - на 2,07%, виробника газів промислового призначення Linde AG - на 2,38%.
Серед паперів, що входять до складу індексу САС 40 Паризької біржі, виділяються акції нафтохімічного концерну Total, що подешевшали на 1,44% після того, як аналітики Goldman помістили їх в список паперів, з рекомендацією до упевненого продажу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас