АМКУ зобов'язав КМДА урегулювати порядок зміни вартості проїзду у маршрутних таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов'язав КМДА урегулювати порядок зміни вартості проїзду у маршрутних таксі

Казна та Політика
370
Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов'язав головне управління транспорту Київської міської державної адміністрації (КМДА) урегулювати порядок зміни вартості проїзду у маршрутних таксі. Відповідне рішення було прийнято 18 березня на засіданні комітету.
АМКУ зобов'язав головне управління транспорту КМДА упродовж одного місяця ініціювати внесення змін до договорів про організацію перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування, які працюють в режимі маршрутного таксі, передбачивши тариф або вартість проїзду та порядок їх зміни. Також АМКУ рекомендував постійній комісії Київради транспорту і зв'язку вжити дієвих заходів щодо забезпечення дотримання головним управлінням транспорту КМДА виключно конкурсних засад відбору перевізників для організацій перевезень пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі. За інформацією АМКУ у 2008-2009 рр. у перевізників закінчилися терміни дії договорів на здійснення діяльності майже 100 із 263 автобусних маршрутів загального користування у режимі маршрутного таксі.
Також за результатами перевірки АМКУ встановлено, що у договорах головного управління транспорту КМДА з перевізниками передбачено встановлення вільних цін на проїзд. "АМКУ виявив, що у столиці України порушували правила конкурсного відбору перевізників на ринках маршрутного таксі. Це призводило до того, що при укладенні договорів не висувались окремі вимоги до перевізників, зокрема і щодо дотримання цінової політики", - зазначив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас