Альєр: Формально переговори МВФ з Україною про відновлення співпраці ще не почалися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альєр: Формально переговори МВФ з Україною про відновлення співпраці ще не почалися

194
Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявляє, що формально переговори з Україною про відновлення програми співпраці ще не почалися. Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр під час VI щорічної інвестиційної конференції в Києві.
За його словами, українська влада вже звернулася до МВФ з проханням про відновлення співпраці. На сьогодні в Україні працює група експертів, яка оцінює і вивчає ситуацію.
Як відзначив М.Альєр, в даний час про підвищення суми фінансування в рамках програми поки не йдеться.
Довідка. Міжнародний валютний фонд в листопаді 2008 року прийняв рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. дол. З початку 2008 року Україна отримала вже три транші на загальну суму 12 млрд. дол.
Четвертий транш у розмірі 3,8 млрд. дол. Україна розраховувала отримати в листопаді 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія МВФ завершила роботу в Києві в кінці жовтня, при цьому якої-небудь позитивної заяви представників фонду про завершення перегляду зроблено не було.
Пізніше МВФ заявив про можливість відновлення роботи в Україні після формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових заходів і прийняття держбюджету-2010.
14 січня 2010 року глава МВФ Домінік Стросс-Кан висловив упевненість, що співпраця фонду з Україною в рамках програми stand-by поновиться після завершення президентських виборів.
4 березня М.Альєр повідомив, що між керівництвом МВФ і Президентом України Віктором Януковичем вже відбулася телефонна розмова, в якій представники фонду заявили про свою готовність подальшої співпраці з Україною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас