Віце-прем'єр: Вимоги до капіталізації банків потрібно посилити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр: Вимоги до капіталізації банків потрібно посилити

571
Жорсткі умови капіталізації банків, підвищення прозорості банківського сектора, посилення пруденціального нагляду і посилення захисту прав кредиторів стануть основними заходами щодо стабілізації банківського сектора в Україні, заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко на інвестиційній конференції, організованій інвестиційною компанією "Драгон Капітал" в Києві.
"Стабілізація банківського сектора є одним з трьох головних завдань в короткостроковому періоді", - сказав він.
За словами С.Тігіпка, необхідно найближчим часом завершити тести в банках, швидко визначитися з ситуацією в них і поставити банкам тяжкі умови капіталізації.
Віце-прем’єр додав, що в разі порушення вимог капіталізації Національний банк України (НБУ) повинен невідкладно входити в управління банками.
За його словами, до системної роботи з проблемними банками необхідно також підключити Фонд гарантування вкладів.
Серед інших заходів у банківській сфері віце-прем'єр назвав також створення умов для вільного обігу на ринку проблемних активів і усунення конфлікту інтересів у Раді НБУ, пов'язаного з входженням в нього власників комерційних банків.
Стосовно трьох націоналізованих в 2009 році банків С.Тігіпко повідомив про намір почати їх підготовку до приватизації. "Є чітке розуміння, що те, що вкладено з бюджету, має бути повернено", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас