Тігіпко: Україна орієнтуватиметься, перш за все, на зовнішні запозичення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Україна орієнтуватиметься, перш за все, на зовнішні запозичення

Казна та Політика
851
Уряд України в політиці державних запозичень орієнтуватиметься, перш за все, на зовнішні запозичення, аби не забирати ресурси з економіки на ринку внутрішніх позик, заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко на інвестиційній конференції, організованій інвестиційною компанією "Драгон Капітал".
"Уже сьогодні є пропозиції щодо розміщення на Заході, але поки що не дуже хороші ставки для нас", - сказав він.
За словами С.Тігіпка, уряд має намір відновити програму співпраці з МВФ, продемонструвати рішучість в проведенні реформ, після чого отримати зниження ставок і успішно вийти на ринок зовнішніх запозичень.
"Упевнений, що умови будуть хороші, але гарячкувати ми не будемо", - підкреслив він.
С.Тігіпко відзначив, що в політиці держзапозичень уряд також враховує поточні тенденції на валютному ринку, на якому гривня в даний час зміцнюється.
За його словами, рекордний попит на первинних аукціонах з розміщення ОВДП 16 березня в розмірі майже 9,5 млрд грн. є дуже гарною оцінкою перспектив уряду на борговому ринку.
С.Тігіпко додав, що квітень, травень і червень будуть тяжкими місяцями для уряду з точки зору обслуговування держборгу, особливо з врахуванням заборгованості по відшкодуванню податку на додану вартість і сплачених наперед податків.
"Але паніки й ажіотажу не буде", - підкреслив віце-прем'єр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас