Тігіпко очікує від бізнесу пропозиції щодо податкових канікул для малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко очікує від бізнесу пропозиції щодо податкових канікул для малого бізнесу

1326
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко доручив робочій групі, до складу якої входить Рада підприємців при Кабінеті міністрів України, подати свої пропозиції щодо проекту закону України "Про податкові канікули для малого бізнесу", повідомляє прес-служба Ради підприємців при Кабміні України. "Просимо пропозиції, які будуть представлені від бізнесу для врахування у законопроекті, направляти в Секретаріат ради підприємців при Кабміні до 19 беерзня", - сказав він.
Наступні особливості оподаткування зазначені в даному законопроекті: "2.1.На період з введення в дію норм закону до 31 грудня 2014 р. платники податків, які визначені у ст.1 цього закону, при проведенні господарської діяльності за видами, визначеними пунктом 2.2 цієї статті звільняються від сплати:
- податку на додану вартість;
- податку на прибуток;
- податку з доходів фізичних осіб;
- податку на промисел;
- плати за торговий патент на деякі види підприємницької діяльності;
- збору за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг.
На період дії закону розмір страхових внесків, що перераховуються до солідарної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, складає 25% від об'єкта оподаткування, визначеного абзацами першим і другим пункту 1 ст.2 закону України "Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".
2.2. Установити, що положення закону поширюється на платників податків, які здійснюють:
- виробництво товарів (крім підакцизних), сільськогосподарської продукції та надання побутових послуг;
- роздрібну торгівлю, крім здійснення такої торгівлі у приміщеннях, отриманих на правах оренди у торгових центрів, супермаркетів, магазинів площею більше 20 кв м, та роздрібну торгівлю підакцизними товарами".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас