Експерт: Курс гривні відносно долара залишиться стабільним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс гривні відносно долара залишиться стабільним

Валюта
1192
Курс національної валюти відносно долара залишиться стабільним до кінця року. Про це говориться в переданому УНІАН аналітичному звіті інвестиційної компанії Foyil Securities.
Як наголошується в звіті, зараз на ринку збільшилася пропозиція іноземної валюти, і Національний банк України майже щодня скуповує валютні надлишки. З початку березня 2010 року НБУ скупив майже 650 млн. доларів.
За словами керівника аналітичного департаменту Foyil Securities Агшина Мірзазаде, "збільшення пропозиції валюти на вітчизняному ринку пов'язане із збільшенням експорту в металургійному і машинобудівному секторах, а також з позитивними очікуваннями експортерів з попиту на їх продукцію і з курсу гривні на внутрішньому ринку". До того ж, на його думку, завершення президентських виборів і формування лояльного уряду і парламентської коаліції позитивно впливає на настрій гравців валютного ринку.
Враховуючи, що основна фінансова підтримка Партії регіонів виходитиме від українських підприємств і експортерів, а також той факт, що новий Президент не змінив главу Нацбанку Володимира Стельмаха, НБУ буде тісніший взаємодіяти з новим урядом в плані підтримки поточного курсу гривні, наголошується в звіті.
За словами Мірзазаде, "Нацбанк прагнутиме підтримувати поточний курс за умови, що не буде різкого збільшення припливу валюти від експорту. Інакше Нацбанк може допустити зміцнення курсу гривні до 7,5 за долар до кінця цього року".
На думку аналітика, не виправдаються також побоювання відносно дефолту України. В зв'язку з цим він зазначив, що ОВДП (облігації внутрішньої державної позики) при нинішній прибутковості мають великий попит серед місцевих комерційних банків, а також інвесторів-нерезидентів. "Швидше за все, Мінфін зможе вдало рефінансувати виплати зі своїх зобов'язань за рахунок розміщення нових облігацій", - додав Мірзазаде.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас