Експерт: Ціни на бензин і дизпаливо найближчим часом не підвищаться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціни на бензин і дизпаливо найближчим часом не підвищаться

Енергетика
465
Ціни на бензин і дизпаливо найближчим часом не підвищаться. Про це в ході прес-конференції заявив директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами експерта, зараз на ринку існує надлишок ресурсів, тому навіть пересів озимих, який спровокує підвищення попиту буде легко задоволений.
"За січень-лютий у нас ресурсів стільки, скільки було в аналогічному періоді минулого року. Це з урахуванням того, що попит впав ... Що стосується роздрібної торгівлі, то маржа відповідає нормативним значенням на рік. Мені здається, це (подорожчання) буде останнім кроком, навіть якщо маржа буде зменшуватися", - заявив Куюн.
У той же час, існує небезпека відкладеного здорожчання, вважає президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук.
"Якщо уряд зараз відмінусує до "0" прибуток трейдерів для того, щоб показати ефективність, то це буде ефект відкладеного здорожчання, як тільки з'являться об'єктивні причини", - вважає Косянчук.
Зараз, за підрахунками НТЦ "Психея", трейдери мають право піднімати ціни на 3-5% залежно від марки палива, щоб ціна палива за літр була економічно обґрунтованою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас