Експерти допускають посилення тиску влади на нафтотрейдерів при формуванні цін на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти допускають посилення тиску влади на нафтотрейдерів при формуванні цін на нафтопродукти

Енергетика
356
Експерти допускають посилення тиску влади на операторів роздрібного ринку нафтопродуктів при формуванні ними цін на паливо.
Про це вони повідомили на прес-конференції.
"Прийшов новий уряд, прийшло нове керівництво галузі, і за логікою, мабуть, захочуть продемонструвати небувалу ефективність управління, тому, напевно, буде тиск на нафтотрейдерів убік зниження (цін на паливо)", - сказав президент асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук.
Він також спрогнозував, що у разі відсутності такого тиску роздрібні ціни на нафтопродукти збережуться на існуючому рівні.
З ним солідарний заступник директора науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.
"Спроба якщо не знизити, то зафіксувати ціни на нинішньому рівні, безумовно, буде зроблена. Найближчим часом трейдеры могли б підняти ціни, однак, зважаючи на те, що, безумовно, на них буде зроблений тиск з боку влади, вони швидше за все залишать ціни на поточному рівні", - сказав він.
На думку директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, в Україні є достатня кількість нафтопродуктів і зараз відсутні фактори, що сприяли підвищенню цін на них.
"Єдиний фактор, який тяжіє над ринком - це зовнішня кон'юнктура. Сьогодні будь-який ресурсний вакуум на ринку з лишком покривається в 2-3 рази надлишковими поставками нафтопродуктів різних напрямів", - уточнив він.
Куюн додав, що тепер оператори роздрібного ринку нафтопродуктів реалізують накопичені раніше запаси палива.
Як повідомляло агентство, середні роздрібні ціни на світлі нафтопродукти збереглися у вівторок, 16 березня, порівняно з понеділком, 15 березня, на рівні 6,75-7,8 гривні за літр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас