Утримати дефіцит бюджету-2010 в межах 4% практично неможливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Утримати дефіцит бюджету-2010 в межах 4% практично неможливо

Казна та Політика
915
Про це на прес-конференції заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я хотіла б, щоб у нас був збалансований бюджет. Але не сприймайте мої слова як рекомендації до дії. Тому що ми прекрасно розуміємо, що в умовах, коли в минулому році дефіцит держбюджету ... перевищив 12%, то досягти збалансованості або досягти цільового показника 4%, які було б бажаними для Міжнародного Валютного Фонду - практично неможливо.
Це розуміють і представники міжнародних організацій, і представники уряду, і представники експертного середовища. Думаю, що завдання, яке потрібно ставити - це забезпечити рівень бюджетного дефіциту не вище ніж 6-7%. Це завдання складне, але, мені здається, цілком під силу. І потрібно робити все, для того, щоб це завдання на практиці вирішити. Сьогодні (на засіданні Кабінету міністрів) це питання при розгляді макроекономічних показників, які закладаються в основу бюджету, звучав, і точка зору, яку зайняв уряд, не відрізняється від моєї, яку я зараз висловила", - сказала Акімова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас