Росія збирається побудувати першу АЕС у В'єтнамі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія збирається побудувати першу АЕС у В'єтнамі

Енергетика
109
Росія передасть В'єтнаму через тиждень проект міжурядової угоди зі співпраці в атомній сфері, повідомив журналістам голова держкорпорації "Росатом" Сергій Кирієнко за підсумками зустрічі з в'єтнамською делегацією в Москві.
"На наступному тижні ми передамо В'єтнаму проект міжурядової угоди (по співпраці в атомній сфері) і розраховуємо, що в найближчі декілька місяців він буде готовий до підписання", - сказав Кирієнко.
За словами глави "Росатома", з в'єтнамськими партнерами вдалося домовитися "не лише із будівництва (першої у В'єтнамі) атомної станції, але і з будівництва дослідницького центру". Кирієнко повідомив також, що досягнута домовленість про локалізацію виробництва з будівництва АЕС у В'єтнамі для залучення в'єтнамських компаній до спорудження атомних станцій.
Кирієнко сказав, що Росія готова надати В'єтнаму допомогу у формуванні законодавства в атомній сфері, в створенні наглядових органів в атомній енергетиці. Кирієнко назвав важливим документом підписаний в середу в Москві меморандум по співпраці "Росатома" і В'єтнаму в підготовці фахівців для в'єтнамської атомної галузі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас