Кудрін: Курс рубля наразі об'єктивний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Курс рубля наразі об'єктивний

Валюта
332
Курс рубля до іноземних валют зараз об'єктивний. Таку думку висловив віце-прем'єр РФ, міністр фінансів Олексій Кудрін.
"Ціна на нафту, яка зараз тримається, - це дуже висока ціна за історичними мірками. При такій ціні рубль матиме тенденцію до зміцнення", - зазначив Кудрін.
Крім того, Кудрін сказав, що податок на видобуток корисних копалин може бути замінений податком на доданий дохід лише після 2012 року. "Це буде не з 2011 року. Це 2012 рік або навіть пізніше", - зазначив він.
Також глава російського Мінфіну повідомив, що уряд РФ в середині квітня розглядатиме пропозицію Міністерства про підвищення в 2011 році ставки страхових внесків до позабюджетних фондів до 32%, а не до 34%, як це передбачено чинним законодавством.
Торкаючись теми податків міністр підкреслив, що серйозних податкових послаблень найближчим часом не буде.
"Подальше зниження податкового тягаря, звичайно, навряд чи буде. Ми сьогодні вичерпали потенціал. Точково підтримуватимемо ті види, які повинні забезпечити модернізаційний і інноваційний процес в РФ", - сказав Кудрін.
За даними російських ЗМІ, Кудрін погодився з можливістю підвищення сумарного податкового навантаження на багатих. Проте, на його думку, необхідно зберегти шкалу прибуткового податку.
"Думаю, що сумарно різними методами податкового адміністрування і за допомогою різних податків, звичайно, ми повинні працювати над тим, аби поступово підвищувати податкове навантаження",- сказав Кудрін. На його думку, "розшарування в суспільстві вище, ніж прийнято" і "це протиріччя потрібно вирішувати різними засобами". Проте чиновник виступив проти диференціації 13-відсоткового податку на доходи фізичних осіб.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас