Експерт: Греція вийде із єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Греція вийде із єврозони

Казна та Політика
1980
Професор Гарвардського університету Мартін Фельдштейн вважає, що Греції не удасться виконати план зі зменшення бюджетного дефіциту. "В результаті ця країна залишить єврозону", - цитує експерта Bloomberg.
Під тиском з боку інвесторів і європейських політиків уряд Греції прагне зменшити свій бюджетний дефіцит цього року на 4 відсоткових пункти з нинішніх 12,7% від ВВП.
Крім того, уряд обіцяє зменшити дефіцит до прийнятих в ЄС 3% в 2012 році. "Ідея про те, що Греція може скоротити дефіцит з 13% до 3% протягом двох років зараз здається фантастикою. Альтернативою може стати лише дефолт або вихід із єврозони, або те й інше разом", - міркує економічний радник всіх президентів США з часів Рональда Рейгана.
Його прогноз суперечить точці зору глави Європейського центрального банку Жан-Клода Тріше, який оцінив стратегію Греції з виходу з кризи як "переконливу". В той же час він відкидає будь-які спекуляції про вихід цієї країни з єврозони як "абсурдні". У свою чергу інвестори прислухаються до думки Фельдштейна. Так, мільярдер Джордж Сорос заявив минулого місяця, що євро "може і не вижити".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас