Fitch прогнозує стабільність рейтингів компаній сфери споживтоварів і роздрібної торгівлі Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch прогнозує стабільність рейтингів компаній сфери споживтоварів і роздрібної торгівлі Європи

Казна та Політика
126
Міжнародне рейтингове агентство Fitch чекає відносно стабільної ситуації з рейтингами європейських компаній сфери виробництва споживчих товарів і роздрібної торгівлі цього року, не дивлячись на збереження чинників тиску на споживачів, говориться в повідомленні агентства. Такий прогноз відображає думку Fitch про те, що умови бізнесу не погіршаться істотно і що компанії продовжать консервативно керувати своїм бізнесом і балансом.
На тлі панування обережних оцінок споживчого попиту в поточний момент, менеджмент компаній продовжуватиме фокусуватися на збереженні грошових потоків шляхом обмеження капітальних вкладень і викупу акцій, одночасно прагнучи ще більше зменшити обіговий капітал. Така ситуація особливо характерна для глобальних пивоварних компаній, які змогли поліпшити грошовий потік і знизити левередж швидше, ніж очікувалося, після недавнього етапу консолідації в галузі, наголошується в прес-релізі.
Крім того, протягом року можливе посилення активності у сфері злиття і поглинань, у міру того як вільний грошовий потік збільшуватиме фінансову гнучкість, проте більшість операцій, як очікується, матимуть керований розмір. В результаті показники кредитоспроможності повинні продовжити покращуватися у більшості компаній в 2010 році. Проведення крупніших операцій злиття і поглинань можливе, проте такі операції будуть обмежені компаніями з вищими рейтингами, сильними грошовими потоками і доступом до банківського фінансування і фінансування на ринках капіталу.
За останні три місяці у восьми компаній з сектора виробництва споживчих товарів і роздрібної торгівлі прогноз рейтингів був змінений на "стабільний" з "негативного". Це відображає очікування того, що операційні показники досягли дна і що з рейтингів є достатній запас, що дозволяє уникати подальших негативних рейтингових дій, навіть якщо послідує другий виток рецесії. Рейтинги можуть виявитися під тиском в разі розвитку в другому півріччі 2010 року серйознішої рецесії, хоча це не є центральним сценарієм Fitch.
Компанії, прогноз рейтингів яких був нещодавно змінений на "стабільний", - це тютюнова компанія Imperial Tobacco Group plc, ритейлери Kingfisher Plc, Next plc і DSG international plc, виробник цукру Suedzucker AG, турецькі компанії з виробництва напоїв Coca-Cola Icecek і Anadolu Efes, а також готельна компанія Accor SA. Прогноз рейтингів Cadbury plc і Philip Morris International, Inc також був змінений на "стабільний" услід за зниженням рейтингів.
В той час як рейтингові тенденції в цілому стабілізувалися, 6 з 34 емітентів, які рейтингуються Fitch в секторі споживчих товарів, розваг і роздрібної торгівлі, як і раніше мають "негативний" прогноз рейтингів. Ці емітенти включають Marks and Spencer Group plc, Ladbrokes plc і Whitbread PLC, що вказує на особливі труднощі, з якими стикаються непродуктові ритейлери, готельний та ігровий бізнес.
Крім того, "негативний" прогноз рейтингів мають європейські компанії ринків Yasar Holding A.S, що розвиваються. (турецький виробник фасованих продуктів харчування і фарб), ВАТ "Холдингова компанія "Об'єднані кондитери" (російська кондитерська компанія) і MHP S.A. ("Миронівський хлібопродукт", український виробник м'яса птиці) зважаючи на непросту економічну кон'юнктуру і труднощі з фінансуванням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас