ОПЕК зберегла квоту на рівні 24,845 млн б/доб. п'ятий раз поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК зберегла квоту на рівні 24,845 млн б/доб. п'ятий раз поспіль

Енергетика
111
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) вп'яте прийняла рішення про збереження квоти на видобуток нафти на рівні 24,845 млн барелів на добу, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на учасника зустрічі у Відні, який побажав залишитися невідомим.
Раніше в середу міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Наіма на засіданні ОПЕК зазначав, що в організації в даний час немає причин для перегляду квот на видобуток нафти. За його словами, поточні ціни на нафту "чудові", тому збереження квот ОПЕК не є спірним питанням.
Протягом минулого тижня міністри країн ОПЕК в один голос заявляли, що поточна ціна нафти близько $80 за барель їх влаштовує, отже, немає сенсу зменшувати або збільшувати видобуток.
Останній раз картель зменшував квоту наприкінці 2008 року - до 24,845 млн б/доб., вона діє і в даний час. Тим часом, реальний видобуток країн ОПЕК перевищує цей поріг і постійно зростає. Згідно із останнім оглядом нафтового ринку Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), відповідність обсягів видобутку ОПЕК встановленим квотам погіршилась в лютому до 56% (58% в січні), оскільки багато членів організації збільшили видобуток. Обсяг видобутку 11 країнами ОПЕК, обмеженими квотами, виріс минулого місяця на 80 тис. б/доб - до 26,7 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас