Індекси в Європі збільшилися у вівторок услід за акціями банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі збільшилися у вівторок услід за акціями банків

Фондовий ринок
102
Фондові індекси Європи зросли у вівторок услід за підвищенням котирувань акцій банків, а також після заяви Standard & Poor's стосовно Греції, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 1% - до 259,18 пункту, що є максимальним рівнем з 19 січня.
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило рейтинги Греції, знявши їх з перегляду з можливістю зниження. Проте, прогноз для рейтингів встановлений на позначці "негативний".
"Ми розглядаємо програму фінансової консолідації уряду як таку, що надає підтримку рейтингам на їх нинішніх рівнях, звідси і підтвердження рейтингів", - заявив кредитний аналітик агентства Марко Мрсник.
"Що стосується Греції, є відчуття полегшення, - вважає директор по інвестиціях Robecco Asset Management Ів Майо. - Події, схоже, добре управляються, і це вносить розслаблення в атмосферу".
Вартість акцій другого за величиною британського банку Barclays і провідного французького BNP Paribas піднялася за день на 2,5% після того, як аналітики Morgan Stanley поліпшили прогноз для них. На думку експертів, поточний рік буде дуже важливим для інвестиційних банків, враховуючи очікуване зниження виручки і зміни в регулюванні галузі.
Аналітики Morgan Stanley поліпшили прогнозні ціни для паперів Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank, UBS AG і Credit Suisse, відзначивши, що ці банки "можуть отримати найбільшу частку прибутків у галузі".
Благотворний вплив на настрої інвесторів зробила також інформація про те, що індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, знизився менше, ніж очікувалося. Значення індикатора впало в березні до 44,5 пункту в порівнянні з 45,1 пункту місяцем раніше при тому, що аналітики прогнозували зниження до 43,5 пункту. Індекс ZEW показує чекання інвесторів і аналітиків на найближчі шість місяців.
Котирування акцій Lindt & Spruengli збільшилися на 3,6%. Швейцарський виробник шоколаду знизив чистий прибуток торік на 26% - до 193,1 млн франків ($182 млн), оскільки шоколадний ринок продемонстрував падіння вперше за десятиліття. Проте компанія заявила, що чекає щорічного зростання EBIT на 8-10% з 2011 року.
Вартість паперів сировинних компаній також збільшилася услід за зростанням цін на кольорові та дорогоцінні метали. Зокрема, подорожчали на 2,9% акцій ENRC, що працює у сфері видобутку і збагачення корисних копалин в Казахстані, і на 3,2% - Petropavlovsk, яка видобуває золото в Росії.
Папери Royal Dutch Shell додали в ціні 1,3%. Компанія заявила, що планує до 2012 року добувати 3,5 млн барелів вуглеводнів на добу, що на 11% вище від показника минулого року.
Також зросли котирування акцій автовиробників після повідомлення про те, що зростання продажів автомобілів у Європі в лютому продовжувалося вже дев'ятий місяць поспіль. Зокрема, папери Volkswagen подорожчали на 2,3% і Porsche - на 2,6%.
В той же час ціна акцій Bulgari впала на 9,6%. Італійська ювелірна компанія, третя за обсягом продажів у світі, в четвертому кварталі несподівано отримала збиток у розмірі 13,6 млн євро через витрати на реструктуризацію і падіння попиту на парфюмерію і годинники. Результат виявився гіршим від очікувань аналітиків.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 за підсумками торгів зріс на 35,38 пункту (1,23%) - до 2905,93 пункту.
Британський FTSE 100 піднявся на 26,58 пункту (0,48%), склавши 5620,43 пункту.
Французький індекс CAC 40 додав за день 48,04 пункту (1,23%) - до 3938,95 пункту.
Німецький DAX з до закриття ринку збільшився на 67,43 пункту (1,14%) і складав 5970,99 пункту.
Шістнадцять із вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи збільшилися за підсумками торгів 16 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас