НАЕР: Україна не використала 3 млрд грн, отримані за Кіотським протоколом у 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАЕР: Україна не використала 3 млрд грн, отримані за Кіотським протоколом у 2009 р.

735
Україна не використала 3 млрд грн, отримані за Кіотським протоколом у 2009 р. Про це журналістам повідомив голова Національного агентства України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР) Сергій Єрмілов.
"Це так звані "зелені інвестиції". Ми не можемо ці кошти використати як завгодно. Ми повинні ці кошти вкласти в енергозберігаючі програми таким чином, щоб рівень викидів зменшився на відповідну величину. Тобто, наприклад, продали 1 млн т викидів СО2 за 10 млн євро, наприклад, вклали ці кошти в енергозберігаючі проекти таким чином, щоб за термін життєвого циклу проекту зменшити викиди СО2 як мінімум на 1 млн т",- сказав С.Єрмілов.
Він також повідомив, що проекти енергозбереження під кошти Кіотського протоколу має схвалити Японія, адже саме ця країна купила квоту. При цьому С.Єрмілов додав, що в минулому році жоден проект японцям не сподобався. В НАЕР сподіваються, що цього року знайдуться кошти з бюджету, і агентство спільно з профільними міністерствами підготує якісні проекти енергозбереження.
Нагадаємо, міністр з питань ЖКГ Олександр Попов заявив раніше, що минулого року 3 млрд грн, які Україна отримала за продаж квот СО2, "пішли на покриття дефіциту бюджету чи на інші цілі".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас