Бернанке висловився за збереження за ФРС всіх наглядових повноважень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке висловився за збереження за ФРС всіх наглядових повноважень

238
Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив, що американський центральний банк володіє найкращими можливостями для контролю за найбільшими фінансовими установами і, крім того, повинен зберегти контролюючі функції над дрібнішими банками.
"Широке коло фахівців, які працюють у ФРС, робить цю організацію ідеально відповідною для контролю великих, складних фінансових організацій, а також дає можливість займатися ризиками безпеки і стабільності фінансової системи в цілому", - йдеться в промові Бернанке, підготовленій для сьогоднішнього виступу на засіданні Комітету з фінансових послуг Палати представників. Бернанке і президенти регіональних банків ФРС виступають проти спроби Конгресу відібрати велику частину наглядових функцій Федрезерву, заявляючи, що такі повноваження органічно доповнюють можливості грошово-кредитної політики Центробанку.
"Участь Федеральної резервної системи в нагляді за банками всіх розмірів значно підвищує її здатність виконувати свої основні функції з регулювання банківського сектора", - вважає Бернанке.
Ініціатором найбільшої за останні 80 років реформи регулювання діяльності банківського сектора став глава Банківського комітету Сенату Крістофер Додд (Christopher Dodd), який в понеділок увечері оприлюднив нову версію законопроекту, направленого на посилення регулювання діяльності фінансового сектора.
Додд пом'якшив свою раніше жорсткішу позицію стосовно ФРС. У новому проекті передбачається, що ФРС збереже велику частину своєї нинішньої влади над великими банківськими холдинговими компаніями з активами понад $50 млрд. і отримає нові повноваження наглядати за "особливо важливими" небанківськими організаціями.
ФРС також продовжить нагляд над невеликими державними банками, що входять в систему Федрезерву. Раніше передбачалося передати контроль над ними Федеральній корпорації страхування вкладів. Крім того, ФРС проводитиме політику примусової ліквідації великих фінансових компаній, що потрапили в біду і створюють загрозу економічній стабільності. Проте, законопроект все ж позбавляє ФРС частини нині існуючих повноважень. Перш за все у сфері регулювання діяльності дрібних банківських компаній.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас