Експерти: Ціни на свинину і яловичину в Україні порівнялися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Ціни на свинину і яловичину в Україні порівнялися

Аграрний ринок
930
Ціни на свинину і яловичину в Україні порівнялися. Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".
Протягом перших місяців року відбувалося зростання цін на яловичину, яке було зумовлене скороченням її виробництва, повідомили в асоціації, посилаючись на дані власного моніторингу. "На початок березня роздрібні ціни на свинину і яловичину в більшості регіонів країни порівнялися і досягли 50-55 грн./кг", - відзначила експерт по ринках м'яса і м'ясопродуктів УКАБ Єлизавета Святківська.
Разом з тим, за даними Держкомстату, в січні ц.р. промислове виробництво охолодженої яловичини скоротилося в Україні на 28%, а замороженої - збільшилося на 14%. Ці дані свідчать про скорочення споживання охолодженого м'яса, що змусило виробників збільшити випуск замороженої продукції і збільшити запаси, говорять в УКАБ.
Відзначається, що традиційно, при зростанні цін на яловичину до рівня ціни свинини споживачі віддають перевагу останній. І, враховуючи скорочення поголів'я худоби, вже найближчим часом такі зміни істотно вплинуть на зміну структури ринку м'яса. Так, за даними Держкомстату, за січень-лютий поточного року сільгосппідприємства збільшили реалізацію на забій свиней - на 13,1% і птиці - на 15,4%, при цьому скоротивши реалізацію ВРХ.
При цьому, за даними експертів УКАБ, незважаючи на скорочення виробництва яловичини, можна чекати загальне внутрішнє зростання виробництва м'яса в поточному році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас