Голова Deutsche Bank Й.Аккерманн став найбільш високооплачуваним банкіром Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Deutsche Bank Й.Аккерманн став найбільш високооплачуваним банкіром Німеччини

710
Голова Deutsche Bank Йозеф Аккерманн знову заробив більше всіх своїх колег з інших німецьких концернів, що входять в біржовий індекс DAX. Це стало можливо завдяки тому, що Deutsche Bank за минулий рік отримав непоганий прибуток в 4,97 млрд євро, передає РБК daily.
За рівнем оплати праці топ-менеджерів Deutsche Bank явно виходить на докризовий рівень. Так, вісім членів його правління отримали за свої праці в 2009 р. 39 млн євро. Очолює список голова правління Й.Аккерманн, якому обіцяно 9,55 млн євро. Правда, 70% цієї суми він отримає у разі ефективної роботи концерну в найближчі декілька років. Таким чином, Deutsche Bank суворо слідує укоріненою з недавніх пір в Німеччині тенденції, коли бонуси топ-менеджерів залежать від довготривалого комерційного успіху компанії. Слід також відзначити, що за підсумками 2008 р. Й.Аккерманн відмовився від отримання будь-яких премій, обмежившись своєю фіксованою зарплатою у розмірі 1,39 млн євро.
У опублікованому 16 березня звіті Deutsche Bank про свою діяльність наголошується, що "протягом 2010 і 2011 рр. банківська галузь поволі повертатиметься до нормальної діяльності". Цільовою ж установкою банку залишається досягнення до 2011 р. рівня прибутку доопадткування в 10 млрд євро і прибутковості власного капіталу в 25%. На думку Й.Аккерманна, цей прогноз може виправдатися, якщо протягом найближчих двох років світова економіка виросте не менше ніж на 2%, а доходи Deutsche Bank від посередницьких операцій наблизяться до 10%. В той же час аналітики до оголошеної банком мети відносяться скептично, адже прибуток до оподаткування Deutsche Bank в 2009 р. склав 5,2 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас