СБ підвищив прогноз по зростанню економіки Китаю в 2010 р. - з 8,7% до 9,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ підвищив прогноз по зростанню економіки Китаю в 2010 р. - з 8,7% до 9,5%

135
Світовий банк (СБ) підвищив прогноз по зростанню економіки Китаю в 2010 р. - з 8,7% до 9,5%. Новий прогноз СБ для валового внутрішнього продукту і індексу споживчих цін Китаю міститься в черговій квартальній доповіді організації з китайської економіки.
"Ми прогнозуємо зростання ВВП Китаю на 9,5% цього року при зміні структури зростання, - заявив провідний економіст СБ по Китаю Ардо Ханссон. - Інвестиції з боку держави знижуватимуться, проте експорт, швидше за все, продовжить відновлення на тлі пожвавлення світової економіки". Крім того, на думку А.Ханссона, поточного року активність на ринку нерухомості Китаю буде високою, а внутрішнє споживання залишиться на солідному рівні.
На 2011 р. Світовий банк прогнозує зростання китайської економіки на рівні 8,7% - саме такий показник був зафіксований за підсумками минулого року.
Споживчі ціни в Китаї зростуть на 3,7% нинішнього року і на 2,8% - в 2011 р., прогнозує Світовий банк. При цьому китайський уряд припускає, що інфляція в країні в 2010 р. складе близько 3% після торішньої дефляції на рівні 0,7%.
У своїй доповіді СБ рекомендує владі КНР вибрати жорсткіший монетарний курс і підвищити обмінний курс юаня - це, на думку СБ, дозволить державі краще управляти інфляційними очікуваннями і обмежити ризик виникнення "міхурів" цін на ринках активів. "З часом гнучкіший обмінний курс дозволить усунути залежність монетарної політики Китаю від кон'юнктурних циклів в США", - також йдеться в доповіді ВБ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас