Свинина і яловичина зрівнялись в ціні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свинина і яловичина зрівнялись в ціні

Аграрний ринок
414
Протягом перших місяців 2010 року ціни на яловичину - через зменшення її виробництва - зросли, порівнявшись з цінами на свинину
Про це повідомили в асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), посилаючись на дані власного моніторингу.
“На початок березня роздрібні ціни на свинину і яловичину в більшості регіонів країни зрівнялася і досягли 50-55 грн../кг”, - говорить експерт з ринків м'яса і м'ясопродуктів УКАБ Єлизавета Святківська.
Разом з тим, за даними Держкомстату, в січні промислове виробництво охолодженої яловичини зменшилось на 28%, а замороженої збільшилося на 14%. Ці дані свідчать про скорочення вжитку охолодженого м'яса, яке змусило виробників збільшити випуск замороженої продукції і збільшити запаси, говорять в УКАБ.
“Традиційно при зростанні цін на яловичину до рівня свинини споживачі віддають перевагу останній. І, враховуючи скорочення поголів'я худоби, вже найближчим часом такі зміни істотно вплинуть на зміну структури ринку м'яса”, - говорить експерт УКАБ.
Так, за даними Держкомстату, за січень-лютий поточного року сільгосппідприємства збільшили реалізацію на забій свиней на 13,1% і птиці - на 15,4%, при цьому зменшивши реалізацію великої рогатої худоби.
Між тим, Святківська зазначає, що не дивлячись на скорочення виробництва яловичини можна чекати загального внутрішнього зростання виробництва м'яса в поточному році.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас