Європейські індекси зросли в п'ятницю на 0,1-0,3% на чутках про надання допомоги Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси зросли в п'ятницю на 0,1-0,3% на чутках про надання допомоги Греції

Фондовий ринок
90
Більшість європейських індексів завершили п'ятничні торги зростанням на 0,1-0,3% завдяки появі в німецьких ЗМІ інформації про можливе надання владою ЄС допомоги Греції, повідомляє агентство Bloomberg.
Підтримку ринку також надали дані про несподіване зростання обсягів роздрібних продажів в США в лютому.
Зведений індекс регіону Dow Jones Stoxx 600 збільшився до закриття ринку на 0,3%, за тиждень цей індикатор піднявся на 0,5%. З мінімуму цього року, зафіксованого 5 лютого, індекс зріс вже на 8,8%.
Інвестори з оптимізмом сприйняли повідомлення міністерства торгівлі США про зростання обсягу роздрібних продажів у лютому на 0,3%, тоді як аналітики прогнозували зниження показника на 0,2%.
Однак вирішальним фактором стало повідомлення німецької газети Kurier про те, що Греція може отримати від Євросоюзу фінансову допомогу в розмірі 55 млрд євро.
"Інвестори чекали такого плану", - відзначає аналітик Meeschaert Asset Management Гійом Шалуан.
На цих вістях папери Royal Bank of Scotland піднялися на 5,8%, EFG Eurobank Ergasias - на 2,6%.
Акції Siemens зросли в ціні на 1,7% - до максимуму з жовтня. Папери Nexans подорожчали на 3,4%. Ринкова вартість SIG збільшилася на 3,9%.
Котирування цінних паперів норвезької Yara, найбільшого в світі виробника добрив, підскочили на 6,7% після того, як компанія заявила, що не підвищуватиме пропозицію на покупку Terra Industries, провідного виробника азотної продукції в Північній Америці, з $4,1 млрд, схвалених раніше радою директорів американської компанії.
Terra 10 березня повідомила про отримання пропозиції від CF Industries Holdings Inc., що оцінила компанію в $4,71 млрд, і надала Yara п'ять робочих днів на поліпшення заявки.
Папери британських будівельників і девелоперів подорожчали на інформації дослідницької групи Acadametrics про те, що ціни на нерухомість у Великобританії зросли в лютому найбільш швидкими за останні 7 років темпами.
Акції Barratt Developments подорожчали на 1,9%, Taylor Whimpey - на 4,8%, Persimmon - на 1,8%.
Вартість паперів Carrefour, найбільшого європейського ритейлера, опустилася за підсумками торгів на 2,9% після погіршення рекомендацій для акцій компанії до "нижче за ринок" з "нейтрально" аналітиками Credit Suisse Group AG.
14 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зросли до закриття ринку в п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас