Європейські індекси зростають у середу, Stoxx 600 наближається до максимуму за 7 тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси зростають у середу, Stoxx 600 наближається до максимуму за 7 тижнів

Фондовий ринок
114
Європейські фондові індекси зростають в середу на оптимізмі щодо ситуації в Греції, а також на чеканнях нових операцій по злиттю і поглинанню (M&A), повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 збільшився в ході торгів на 0,6%, його значення на закриття ринку може стати максимальним з 19 січня.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу заявив у вівторок за підсумками зустрічі з американським президентом Бараком Обамою про схвалення США заходів, зроблених Грецією для боротьби з фінансовою кризою.
За словами колишнього прем'єр-міністра Італії і екс-президента Єврокомісії Романо Проді, гірший етап фінансової кризи в Греції завершився, і іншим європейським країнам такий шлях не загрожує.
"Для Греції проблема повністю позаду, - заявив Проді. - Інших подібних випадків я в Європі зараз не бачу. Не думаю, що є привід вважати, що система, заснована на євро, звалиться або сильно постраждає через Грецію".
Грецький фондовий індекс ASE підскочив під час торгів на 2,8%, підйом котирувань акцій банків Alpha Bank і EFG Eurobank Ergasias перевищив 4%.
Вартість паперів ICAP, найбільшого в світі брокера транзакцій між банками, зросла на 4,1% на інформації про те, що конкуруюча Tullett Prebon Plc веде переговори про покупку британської компанії.
Акції Barratt Developments зросли в ціні на 6% на чутках, що будівельна компанія може отримати пропозицію про покупку від свого конкурента - Persimmon Plc.
"Я чекаю збільшення активності у сфері M&A, оскільки компанії зараз мають сприятливіші позиції для здійснення операцій, - відзначає керівник Royal London Asset Management Кевін Ліллі. - Ціни акцій значно впали в порівнянні з піковими рівнями. Зараз саме відповідний час для здійснення подібних операцій, і компанії мають доступ до капіталу".
Папери Fortis подорожчали на 2,8%. Бельгійська фінансова компанія зафіксувала чистий прибуток у розмірі 1,19 млрд євро, що перевершило середній прогноз експертів на рівні 1,12 млрд євро. Fortis також оголосила про рішення відновити виплату дивідендів.
Вартість акцій Valeo, французького виробника автомобільних деталей, злетіла на 9,2% після того, як компанія заявила про намір розвивати енергозберігаючі технології для двигунів і розширювати свою діяльність на emerging markets.
Індекс найбільших підприємств Європи Dow Jones Euro Stoxx 50 в середу зріс на 27,22 пункту (0,94%) - до 2907,93 пункту.
Британський FTSE 100 піднявся на 35,56 пункту (0,63%) - до 5637,86 пункту.
Французький індекс CAC 40 збільшився на 32,38 пункту (0,83%), склавши 3942,39 пункту.
Німецький DAX додав 52,89 пункту (0,9%), склавши 5938,78 пункту.
Все 18 основних фондових індексів країн Західної Європи зростають в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас