Експерт: Твердий сир у наступні місяці не дорожчатиме в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Твердий сир у наступні місяці не дорожчатиме в Україні

Аграрний ринок
609
Твердий сир у наступні місяці не дорожчатиме, повідомила експерт асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Інна Іл'єнко.
За її словами, до кінця року виробники не могли підвищувати ціни на свою продукцію через низьку платоспроможність населення, але протягом грудня-січня змушені були підняти їх через подорожчання закупівельних цін на молоко на 40-50%.
"Крім того, корективи внесла ситуація з невідшкодуванням ПДВ, оскільки переробники несли збитки, коли дане питання було невизначено. І лише у 2010 р., коли стали розраховуватися з переробниками, ціна стабілізувалася", - повідомила експерт.
Вона відзначила, що закупівельні ціни на високоякісне молоко наразі сягають 4,40-4,50 грн за літр. За її словами, зимою відбувся нетипово високий сплеск закупівельних цін на сировину, які росли швидше, ніж ціни на готову продукцію.
На думку І.Іл'єнко, весняне збільшення пропозиції молока дозволить стабілізувати ціни на твердий сир, але навряд чи призведе до суттєвого здешевлення, оскільки сировини все одно буде не вистачати.
Як повідомлялося раніше, ціни на твердий та м'який сир (творог) в лютому в порівнянні із січнем зросли на 7,9%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас