Експерт: Українські аграрії знайдуть кошти для весняної посівної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українські аграрії знайдуть кошти для весняної посівної

Аграрний ринок
263
Українські аграрії знайдуть кошти для весняної посівної, повідомив директор компанії "Про Агро" Микола Верницький. "Минулого року аграрії самофінансувались, що, даруйте, дозволило виростити до 50 млн т зерна. Тому говорити, що у тебе немає грошей, це не логічно, порахуйте обсяг грошей, який обертається в обсязі зерна - це дуже багато", - вважає експерт.
Як вважає М.Верницький, підтримка з боку Мінагрополітики України необхідна, проте аграрії зможуть посіяти культури навіть без істотної допомоги з боку держави. "Що стосується крупних компаній, то у них можуть бути проблеми з якістю зерна, але не з відсутністю коштів", - вважає експерт.
За його словами, пересівання озимих культур не перевищуватиме норму, проте аграріям знадобляться додаткові кошти в закупівлі аміачної селітри для зміцнення рослин, що послабшали. "Зима була холодна, посіви не постраждали, але вони ослаблені тривалим морозним періодом. Потрібна підгодівля аміачної селітри, а вона подорожчала, і це може бути локальною проблемою", - вважає експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас