Індекси в США зросли в четвер на позитивній статистиці, ф'ючерси дорожчають у п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США зросли в четвер на позитивній статистиці, ф'ючерси дорожчають у п'ятницю

Фондовий ринок
93
Американські фондові індекси зросли в четвер на позитивних статданих, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дорожчають в п'ятницю, до 8:33 мск підйом їх котирувань складає 0,07-0,17%.
За даними міністерства праці США, число американців, що продовжують отримувати допомогу з безробіття, за тиждень, що завершився 21 лютого, скоротилося на 134 тис. - до 4,5 млн осіб, що є мінімальним показником за рік.
Крім того, продуктивність праці в США в четвертому кварталі 2009 року збільшилася на 6,9% в річному вираженні - рекордне підвищення з 2002 року.
"Ринок має бути задоволений опублікованими даними, - відзначає головний інвестиційний директор Philadelphia Trust Co. Річард Сишель. - Ключовим для економіки є продовження відновлення ринку праці, що має підтримати ринок нерухомості".
Акції ритейлорів, медійних компаній і фінансових фірм стали лідерами зростання в четвер.
Роздрібні продажі в США в лютому зросли на 4,1%, показали дані дослідницької компанії Retail Metrics Inc. Підйом цього показника виявився максимальним за 27 місяців.
На цьому фоні папери Wal-Mart подорожчали на 0,6%. Найбільший американський ритейлор оголосив про намір збільшити дивіденди за підсумками року до $1,21 на акцію в порівнянні з $1,09 на акцію роком раніше.
Вартість акцій Abercrombie & Fitch злетіла за підсумками торгів на 15% на повідомленні компанії, що продає одяг для підлітків, про збільшення продажів в лютому на 5%. Експерти Citigroup поліпшили рекомендації для паперів ритейлора до "тримати" з "продавати".
"Опубліковані в четвер статдані попали в точку, і це означає, що п'ятничні показники безробіття не стануть для ринку сюрпризом", - відзначає головний інвестиційний стратег Channel Capital Дуг Робертс.
Вартість акцій Coca-Cola піднялася до закриття ринку на 1%. Аналітики UBS поліпшили рекомендації для паперів компанії до "купувати" з "нейтрально", відзначивши прогнози "стабільного зростання світових продажів".
Експерти UBS також підвищили рекомендації для акцій Boeing - до "нейтрально" з "продавати", вважаючи, що авіабудівний концерн збільшить постачання літаків в 2010 році. Папери Boeing зросли в ціні на 1,7%.
Акції Walt Disney подорожчали на 2,9% на тлі поліпшення рекомендацій для паперів компанії аналітиками BOFA Merril Lynch до "купувати" з "нейтрально".
Ціна акцій AK Steel підскочила на 6,8% у зв'язку з появою на ринку чуток про те, що четвертий по величині сталевиробник США може бути куплений.
Індекс Dow Jones Industrial Average зріс до закриття ринку в четвер на 47,38 пункту (0,46%) - до 10444,14.
Standard & Poor's 500 піднявся на 4,18 пункту (0,37%), склавши 1122,97.
Значення індексу Nasdaq Composite збільшилося на 11,63 пункту (0,51%) - до 2292,31.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас