В Росії ломбарди обійшли банки за кредитуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії ломбарди обійшли банки за кредитуванням

Кредит&Депозит
320
Ломбарди обігнали російські банки за зростанням кредитування, пише "Коммерсант'". За даними видання, різке призупинення банками РФ кредитування фізичних осіб призвело до того, що попит на послуги ломбардів в країні значно збільшився. У 2009 році ці комерційні організації збільшили обсяги кредитування на 18%. Ломбардам завдяки особливостям структури застав і високим ставкам з кредитів удалося уникнути значного зростання ризиків, в той час, як російські банки зменшили сукупний кредитний портфель на 0,8%.
На оцінкою Центробанку РФ, в Росії працює близько 5 тисяч ломбардів. Точна кількість учасників ринку невідома, тому що єдиного регулятора в ломбардів немає. За приблизними даними експертів, в минулому році обсяг кредитування ломбардів склав 1,2 млрд доларів.
Аналітики вважають, що зростання цього показника в ломбардах Росії могло бути і більшим, коли б не втручання Росфінмоніторингу, перед яким кредитні установи повинні звітувати в рамках закону "Про протидію відмиванню коштів, отриманих злочинним шляхом". За цим документом, приміщення дорогоцінних металів і каменів, ювелірних виробів з них і лому таких виробів або інших цінностей на суму від 600 тисяч рублів в ломбард відноситься до операцій, які підлягають обов'язковому контролю.
Останнім часом на російському ринку ломбардів спостерігається нова тенденція - якщо раніше закладені речі переважно викупляли, то зараз вважають за краще відразу продавати.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас