8 Березня столичні продавці квітів зароблять близько 100 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

8 Березня столичні продавці квітів зароблять близько 100 млн. грн.

Аграрний ринок
313
На 8 Березня в Києві продається не менше 10 млн. штук квітів.
Столичні продавці квітів мають всі шанси добре заробити на 8 Березня. Оскільки солідніші подарунки стають все менш доступними для бюджету середньостатистичного жителя міста, багато хто обмежиться квітами і солодощами.
Співзасновник компанії UFL (торгівля квітами) Олексій Созінов говорить, що дану тенденцію вони відмітили і напередодні Дня святого Валентина. Продажі букетів збільшилися на чверть в порівнянні з аналогічною торішньою датою. Такого ж зростання обсягів реалізації Созінов чекає і до березневого свята, пише Ділова столиця.
Причому, за словами маркетолога фірми "Камелія" Олександра Кошелюка, чоловіче населення Києва спробує заощадити і на квітах. У поточному році замість традиційно популярних в столиці троянд попит зміститься на користь доступніших тюльпанів, нарцисів, гіацинтів та інших первоцвітів. Але якщо врахувати, що на 8 Березня в місті продається не менше 10 млн. шт. квітів, прибуток торговців все одно буде вражаючим і складе близько 100 млн. грн.
Уловивши нові тенденції, постачальники в нинішньому сезоні зробили ставку саме на продукцію масового попиту. Інший сегмент, який, як вважають експерти, буде досить прибутковим цього року, - рослини в горщиках. Очікується, що їх продажі до весняного свята подвояться: окрім корпоративних замовників, серед яких багато хто поступово розморожує свої вітальні бюджети, традиційні букети замінять кімнатними рослинами й ті кияни, котрі не бажають викидати гроші на подарунок, який пов'яне за пару днів.
А ось дорогого зрізу, швидше за все, буде продано на 10-15% менше, ніж в минулому році, і як мінімум на третину менше, ніж до кризи. Постачальники вже скоротили асортимент такої продукції, але стимулювати попит лояльнішими цінами не планують.
Більше того, Олексій Созінов говорить, що до 8 Березня ціни в закупівлі зросли удвічі. "Якщо в середині лютого троянди нам пропонували по 10 грн./шт., то зараз - по 20 грн." - повідомив він.
Президент Союзу квітникарів України Ірина Слободянюк визнає, що бажання у продавців букетів заробити на святах не знищили навіть кризові тенденції. На її думку, націнка на квітах в жіночий день навряд чи буде менше 150%.
В минулі роки фермери, що мають в своєму господарстві хоч якусь теплицю, виганяли спеціально до цього свята чималі обсяги весняних квітів. Їх масові постачання на ринок помітно збивали ціни. Але нинішня сувора зима, за словами Ірини Слободянюк, зробила такі "ботанічні досліди" неможливими. Отже, за її оцінками, частка приватників у нинішньому сезоні знизиться в рази, що розв'яже руки солідним торговцям.
Якщо в минулому році вартість тюльпанів і нарцисів стартувала з 3-5 грн./шт., то в цьому їх пропонують вже по 10 грн. До жіночого дня ця цифра ще збільшиться.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас