Урожай винограду цього року скоротиться на 40-50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урожай винограду цього року скоротиться на 40-50%

Аграрний ринок
365
Спеціалісти прогнозують зниження урожаю винограду цього року на 40-50% через пошкодження зимовими морозами.
Про це повідомив у бесіді з кореспондентом УНІАН кандидат сільськогосподарських наук, завідувач відділом виноградарства Національного наукового центру "Інститут виноградарства і виноробства ім.В.Таїрова" Василь Поляков.
За словами Полякова, значне зниження температур цієї зими призвело до серйозного пошкодження центральних вічок виноградної лози, які, залежно від території, пошкоджені від 50 до 100%. Заміщені вічка пошкоджені менше - загинуло до 30-85%. Він додав, що більшою мірою пошкоджені столові сорти винограду.
"При такому високому пошкодженні центральних вічок високої врожайності винограду чекати не доводиться, але і говорити про те, що взагалі не буде урожаю, не можна. При таких пошкодженнях, принаймні, 40-50% урожаю технічних сортів і 20-25% столових сортів зібрати вдасться", - відзначив фахівець.
Як повідомляв УНІАН, за інформацією Асоціації виноградарів і виноробів України (АВВУ), близько чверті виноградників України постраждали від морозів. Зниження урожаю винограду, на думку АВВУ, компенсуватиметься за рахунок імпорту виноматеріалів з інших країн, зокрема Молдови.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас