Греція повинна прийняти подальші кроки зі зменшення дефіциту держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція повинна прийняти подальші кроки зі зменшення дефіциту держбюджету

Казна та Політика
370
Греція повинна прийняти подальші кроки зі скорочення дефіциту держбюджету, попри їх складність для суспільства. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, про це заявив сьогодні єврокомісар із валютної та економічної політики Оллі Рен після зустрічі з міністром фінансів Греції Георгіосом Папаконстантіну.
"Я прошу грецький уряд оголосити про нові заходи найближчими днями", - заявив Рен журналістам в міністерстві фінансів Греції. Він переконаний, що уряду країни вдасться здолати кризу за допомогою ЄС і назвав украй конструктивною зустріч з міністром фінансів.
В свою чергу, Папаконстантіну підкреслив, що "уряд зробить все, аби зменшити дефіцит". "Якщо буде необхідно, він прийме додаткові заходи", - сказав міністр. Він обговорив з єврокомісаром реформи в пенсійній і фінансовій системах, а також в статистичній службі.
Рен зустрінеться сьогодні також з прем'єр-міністром Греції Георгіосом Папандреу, заступником голови уряду Теодоросом Пангалосом, міністром економіки, конкурентоспроможності і торговельного флоту Лукою Кацелі, міністром праці і соціального страхування Андреасом Ловердосом.
На цих час зустрічах, як очікується, будуть остаточно вироблені додаткові заходи жорсткої економії, які націлені на отримання доходів на 4,5-5 млрд євро, необхідних для скорочення дефіциту держбюджету цього року до 8,7 % ВВП. За повідомленнями грецьких ЗМІ, нові заходи, які потрібні і для отримання гарантій європейських партнерів для нових зовнішніх позик, прем'єр-міністр Греції, як очікується, оголосить вже в середу. Пакет нових заходів передбачатиме підвищення ПДВ і акцизів на тютюн і алкоголь, нове зростання податку на бензин і додаткове скорочення зарплат.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас