Шведська економіка повернулась у стан рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведська економіка повернулась у стан рецесії

Казна та Політика
926
Швеція несподівано повернулася назад в рецесію в IV кварталі минулого року унаслідок проблем із споживчою активністю усередині країни і повільного пожвавлення світової економіки, яке знизило попит на експортні товари, що становлять більше половини шведського виробництва.
Валовий внутрішній продукт зменшився на 0,6% в порівнянні з попереднім кварталом. В порівнянні з IV кварталом 2008 р. падіння склало 1,5%. Згідно з переглянутими даними, падіння обсягів шведської економіки в III кварталі склало 0,1%. Про це сьогодні повідомило Статистичне управління Швеції. За усередненим прогнозом 13 економістів, що взяли участь в опитуванні Bloomberg, зростання ВВП країни в IV кварталі мало скласти 0,3%.
Експорт та імпорт впали за звітний період на 5,7% відносно результатів минулого року. Вжиток товарів і послуг домогосподарствами збільшився на 1,8%, державні витрати зросли на 2,1%, а рівень інвестицій впав на 11,9%.
Промислові експортери розчаровані темпами відновлення обсягів міжнародної торгівлі і мають намір зменшити інвестиції і відкласти найм додаткових працівників, заявив Центральний банк Швеції 1 лютого, із посиланням на опитування представників ділових кіл країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас