Уряд спростив контроль за імпортними ліками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд спростив контроль за імпортними ліками

Казна та Політика
448
На сьогоднішньому засіданні уряд прийняв постанову № 902, яка спрощує контроль за лікарськими засобами, які імпортуються до України. Зокрема, документ передбачає лише візуальний контроль за ліками, які завозяться із США, Японії і Європейського союзу.
Про це повідомила РБК-Укрїина голова Держкомпідприємництва Олександра Кужель.
На ліки з інших країн проводитимуть вибірковий лабораторний контроль. Нормативний акт також передбачає зняття обов'язковості видачі сертифікату JMP українського зразка. За словами Кужель, це може здешевити імпортні ліки.
"Раніше наші експерти виїжджали і контролювали кожну партію. За це все платили споживачі. Зараз же у дистриб'юторів є можливість зменшити ціну на поліпшення обігу. Тому що, ви знаєте, більше заробити можна, коли більше в обігу, а коли ліки дорогі, і ми мало купуємо, то це стає нецікавим для ввезення", - сказала вона.
Крім того прийняті постанови, згідно з якими скасована плата в 16 тис. грн. при видачі ліцензії аптеці і заборонено вилучення ліків з аптек для аналізу. Це також повинно знизити роздрібні ціни, підсумувала Кужель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас