Половина робітників ГЗК "Суха балка" російської Evraz з 1 березня у вимушеному простої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина робітників ГЗК "Суха балка" російської Evraz з 1 березня у вимушеному простої

Казна та Політика
497
Більше 1300 працівників допоміжних ділянок гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) "Суха балка" (Кривий Ріг Дніпропетровська обл.), що входить до Evraz Group (Росія) , або 50% штату підприємства, з 1 березня відправлено у вимушений простій, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-президент із зв'язків з громадськістю Evraz Group Олексій Агуреєв.
"На жаль, впродовж останніх чотирьох місяців ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат" продовжує ухилятися від виконання своїх зобов'язань, передбачених в договорі, з надання ВАТ "Суха балка" під'їзних шляхів", - сказав він.
За словами Агуреєва, з 1 березня у зв'язку з неможливістю відвантаження готової продукції споживачам і, як наслідок, повного затарювання складів керівництво "Сухої балки" вимушене перевести підприємство на режим роботи, мінімально необхідний для підтримки гірських вироблень в безпечному стані і не допущення в шахтах аварійного стану.
"Більшу частину робітників вимушено відправлено у відпустки", - сказав Агуреєв.
Однак він зазначив, що менеджмент "Сухої балки" планує відновити відвантаження руди за два тижні, використовуючи альтернативні шляхи.
Як повідомлялося, раніше Агуреєв заявив, що Криворізький залізорудний комбінат блокує відвантаження продукції "Сухої балки" по експортних контрактах до Європи. При цьому відвантаження було припинене без попередження, а телефонограми і листи на адресу адміністрації з вимогою відновити виконання договірних стосунків залишені без відповіді.
Він уточнив, що формальним приводом для припинення відвантаження продукції "Сухої балки" є нібито зламана залізнична стрілка, хоча дуже сумнівно, що її неможливо полагодити так довго.
Агуреєв зазначив, що Evraz направив до Антимонопольного комітету України скаргу на дії КЗРК за використання монопольного становища і перешкоджання відвантаженню продукції що належить групі ГЗК "Суха Балка". При цьому він нагадав, що при придбанні групою ГЗК "Суха Балка" в групи "Приват" під'їзні шляхи до нього залишилися за колишнім власником (який в даний час на паритетних засадах із "Метінвестом" володіє КЗРК).
ВАТ "Суха Балка" спеціалізується на видобутку і виробництві товарного залізняку. В кінці 2007 року Evraz Group придбала українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (95,57%), коксохімзаводи (ГМ) "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський (93,83%), які до цього належали групі "Приват".
"Суха Балка" в 2009 році скоротила випуск аглоруди на 37,4% в порівнянні з попереднім роком - до 1,687 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас